söndag 7 november 2010

Hamburgrande på Pubologi

Efter den unisona hyllningskören i Stockholmsmedierna över Pubologi, var det äntligen dags att premiäräta deras lördagslunch, eller som de säger själva - "den bästa lunchen". Pubologi är en stockholmifierad gastropub, miniliten (22 platser) och med en personlig inredning signerad Jeanette Dalrot. Medan systerkrogen Djuret känns mer kitsch är det här genomtänkt och välgjort. Besticklådorna, som á la Matbaren finns vid varje sittplats, glider ljudlöst igen som en tysk lyxbil och jag gillar de uppochnedvända koffertarna i taket.

Nog om inredning. Maten är makalös. Eller, det enda jag har ätit är deras Hamburgrande än så länge, och det är nog det bästa i hamburgerväg jag har ätit. 300 gram nötkött från någon namngiven gård, en massiv skiva comtéost och perfekt bacon, så långt från en saltlösningsuppblåst Scan-dito man kan komma. Till det, pankopanerade pompa med det på Pubologi självklara tillbehöret Bearnaisesås. Gott plus gott kan ju bara bli godare.

Lunchmenyn som de kör på lördagar innehåller alltså en buljong- och pepparrotsförstärkt bloody mary, en koloss till hamburgare med valfri öl och en jordgubbsmilkshake till det facila priset 325 kronor. Att du sedan slipper äta middag samma dag gör det ännu bättre.

Pubologi, ni är redan min favoritkrog för tillfället. Bord bokat igen den 16 december.

Inga kommentarer: