torsdag 18 oktober 2007

Vapiano



Idag var jag och åt på Vapiano - "det internationella succékonceptet som har kommit till Sverige". Det är en omskrivning för "genomtysk uppfinning", och det var ganska tyskt korrekt stämning över det hela.

Vapiano är alltså den nya trenden casual dining som kommer bli hur stort som helst om man lyssanr på s.k. branschmänniskor. Det går ut på att du beställer en helt vanlig bricklunch, men du får maten lagad framför ögonen. Vilket gör det lite trevligt, och ganska långsamt. Själv tyckte att det var ganska kass, trots att min skink- och champinjonpizza var helt OK. I Tyskland är Vapiano en prisvärd restaurang, eftersom de saknar vår fantastiska dagens rätt-kultur, men här blev det hyfsat dyrt. Tar du pizza, kaffe och vatten att dricka är du uppe i 100 kronor.

Dessutom är deras märkliga kortsystem ganska jobbigt. I Tyskland, där den medelbegåvade medborgaren knappt har hört talas om Mastercard är det förståeligt, men i Sverige? Vore det inte lättare att använda ett kort? Så, trots en hyfsad pizza för 75 spänn, blir det tummen ner för Vapiano.

Auf wiedersehen, suckers.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det där var väl lite väl negativt. Du beöver inte ha taggara utåt bara för att ett nytt koncept kommer till stan och rör runt i din trygga och intakta världsuppfattng.

Anonym sa...

Men fan vad trist, jag som tyckte att det lät så vackert med färska kryddor på borden och så. Hajar att det är lite i överkant som lunchpriser men det är i alla fall lite överkomligt som middagspenning. Jag ska ge dem en chans och hoppas att det kan motsvara lite av förväntningarna i alla fall.