måndag 3 december 2007

chokladfondant

Ok, här har jag hyllat Bergamott under ett års tid för deras mästerliga chokladfondant. Hård på utsidan, sjukt krämig på insidan. Nu visar det sig att det är den simplaste desserten som finns, i samma division som "jordgubbar med glass" och "rabarberkräm". Jag känner mig förrådd.

100 gram mörk choklad
2 ägg
4 msk socker
75 gram smör

Smält choklad och smör i kastrull. Vispa ägg och socker fluffigt. Vänd ner smörschokladen (chokladsmöret?) i äggen. Häll ner i 4 små smörade formar. In i ugnen på 200 grader i 12 minuter.

Servera med något gott.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka jävla svin, här har krögare gått runt, med ett överlägset småleende, och inbillat oss att det är en konst utan dess like att tillreda denna källa av njutning. Det är nästan lika chockartat som att panna cotta är simpelt som salta pinnar. Gjorde en galet god version med saffran igår, om du inte provat den kan du bara rippa den här:

5dl mellangrädde
1/2 del socker
2,5 gelatinblad
1 påse saffran
1 tsk honung

du vet nog redan hur man tillreder gräddpuddingen. Ett fint tillbehör såhär i adventstider.

Hälsa Katten din